Autóüveg fóliázás

ÉN TUDOM, hogy a napallergiásoknak és más bőrbetegeknek mekkora probléma, hogy hogyan védjék bőrüket, amikor kiteszik a lábukat otthonról vagy bármilyen biztonságosnak vélt épületből, ezért is ajánlom a speciálisan ilyen és hasonló igények alapján kifejlesztett és az auó üvegeire ragasztott UV védő anyagunkat, melynek a legmagasabb az UV védelme és mindemellett akár teljesen láthatatlan marad.

Bővebb információk az alábbi menüpontok alatt olvashatók:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

 

Fényezésvédő fóliázás - koszos autó

Amint látszik a tiszta autó fogalma nem mindenkinek ugyanazt jelenti. A legnagyobb tisztelettel megkérjük kedves Megrendelőinket, hogy tiszteljenek meg bennünket és autójukat annyival, hogy tisztán hozzák szakműhelyünkbe a fóliázási munkálatokra, mert ugye fogorvoshoz is fogmosás követően, ápoltan érkezünk, nőgyógyászhoz ....... - és még sorolhatnám a hasonlatokat.

Előre is köszönjük - Thomy

 

 

 

Amit a fém alapú kombinált hővédő fóliák biztosítanak:

 • Szilánkvédelem,
 • Megnyerő megjelenés - felszabadult érzés,
 • Növeld az üvegek UV sugárzás elleni védelmét,
 • Kint tartja az égető napsugarakat,
 • Az autó belsejét  kényelmessé és komfortossá varázsolja,
 • 10 év garancia.

 

 

 

      Amit a prémium kategóriás fém alapú kombinált hővédő fóliák biztosítanak:

 • Szilánkvédelem.
 • Kisgyermekes családok leghatékonyabb utitársa (bababarát és kisállatbarát fólia).
 • Kint tartja az égető napsugarakat és a bőrrákot okozó UV sugárzást.
 • Pénztakarékos megoldás, mert a kimagasló hővédelme által a klímaberendezésnek nem kell állandóan üzemelnie.
 • Prémium kategória.
 • Fém tartalmú hővédő réteget tartalmaz.
 • Azoknak az autósoknak, akik szeretnek gyereksírás nélkül nyugodt körülmények között utazni.
 • Az utasok kényelmét fokozza.
 • Komfortossá varázsolja az utasteret.
 • 15 év garancia.

 

 

Amit a fém nélküli kerámia alapú hővédő fóliák biztosítanak:

 • Szilánkvédelem.
 • Láthatatlan megjelenés.
 • Prémium kategória.
 • fémmentes kerámia hővédő réteget tartalmaz.
 • Azoknak az autósoknak, akik legmagasabb UV sugárzás elleni valamint hővédelmét szeretnék elérni az autójukban árnyékolás nélkül.
 • Kint tartja az égető napsugarakat.
 • Az autó belsejét  kényelmessé és komfortossá varázsolja.
 • Nincs jelzavarás vagyis az elektronikai berendezések jeleit nem befojásolja - tompítja.
 • Nem tartalmaz fémet így alkalmazásával nem árnyékolja le az utasteret (mobiltelefon, GPS, rádió, TV, stb).
 • 15 év garancia.

 

 

 

        Néhány érdekesség:

 

 

Néhány gondolat az autóüveg fóliázással kapcsolatban, hogy ne a munkálatok után derüljön ki: "Én mégsem erre gondoltam" vagy "nem gondoltam, hogy így fog kinézni"

Ezzel az információval mindenki el tudja dönteni, hogy meg szeretné-e csináltatni a fóliázást vagy sem, de tudni kell, hogy nagyon kevés azon autók száma, amely fóliázási szempontból kezelhetetlen raszterrel van megáldva.

A hátsó szélvédő fóliázása esetén olyan autó típusoknál, amelyeknek nagyon döntött a hátsó szélvédője, optikai csalódás jön létre, mert a tükörbe pillantva homályos a kép amit láthatunk. Nappal nem tűnik annyira fel, viszont este, amikor a mögöttünk lévő autó fénye megvilágítja a fűtőszálak alatt és fölött lévő levegő csíkot, az törheti a fényt, amihez más lehetőség hiányában a fóliázott autó tulajdonosoknak érdemes megbarátkozni. Ez azért van, mert a fűtőszálak kiálló felületet képeznek a szévédő síkjából, így a raszter pöttyökhöz hasonlóan ebben a kis felületben a felragasztást követően még víz van, majd a ráradást követően, levegő marad. Minél jobban döntött az autó hátsó szélvédője, annál jobban látszódhat, mert ott már a vízszinteshez közeli az üveg fekvése és egymáshoz közerl kerülnek a fűtőszálak optikailag. Ezért van az, hogy ez a látvány nem annyira zavaró a kevésbé döntött hátsó szélvédők esetében.

Thomy® Folia - Ha fólia, akkor naná, hogy Thomy® Folia. Mi más?

 

Sajnos azoknál az autóknál, amelyeknek az üvegei a karosszériába vannak beragasztva, az üveg széleinél egy fekete "kerámia pöttysor" látható, amelynek az anyagvastagsága gyártótól függően kb 0,5 mm körül lehet. Ezt mi az üvegről nem tudjuk eltávolítani még a Megrendelő kifejezett kérésére sem. Ez annyit jelent, hogy a fóliát ez a "pöttysor" eltartja az üvegtől, ami belülről ugyan nem látszik, viszont kívülről úgy néz ki mintha nem tapadna fel a fólia az üveg szélén. Ez nem csak így néz ki, de így is van. Itt a fólia ezen pöttyöknek a lekmagasabb pontján fekszik fel, azokon kifeszülve és a mélyebben lévő üvegfelülethez nem ér hozzá. A száradási időt követően sok esetben a "pöttysor" láthatósága annyival csökken, hogy a pöttyök körül egy vékony kontúr lesz látható, viszont márkától függetlenül vannak olyan esetek is, amikor a száradást követően belesimítjuk a raszterbe a fóliát, viszont az rövid idő múlva ismét kifeszül a pöttyök felületén. Sajnos ebben az esetben már nem tudjuk megoldani, hogy ez a levegő sáv eltávozzon a raszter pöttyök alól. 

Azt tudni kell, hogy minél vékonyabb (28 mikr.) egy fólia, logikusan annál jobban felveszi a raszter pöttyök formáját, viszont a vastagabb (50 mikr.) anyagok "sprűdebbek", kevésbé rugalmasak, így kirúgják magukat a mélyedésekből. A belátásvédő fóliák vékonyabbak, míg a kombinált belátás,- és hővédő anyagok a vastagabb kategóriába tartoznak. A biztonsági fóliák (100, 175 és 200 mikr.) egyáltalán nem simulnak be még a vékonyabb raszterba sem. Minél vastagabb a kerámia réteg, annál nagyobb a kontúr és kevésbé simul be a fólia 

 

     

       Minél vékonyabb a kerámia réteg, annál jobban besimul a fólia (alsó sor)

 

Fontos!

A fóliák száradási ideje 20 ℃-fokos hőmérsékleten 30 nap, a fólia gyári technológiai adatai alapján.

A száradási időt ugyan mi le tudjuk rövidíteni egy speciális fólia szárító eljárással 30-ról 1 napra, de ennél rövidebb idő alatt már mi sem vagyunk képesek a száradási folyamatot elvégezni, így a lehetetlent meg tudjuk oldani Megrendelőink legnagyobb örömére, de csodákra sajnos mi sem vagyunk képesek.
A közölt információ fontos lehet azoknak a Megrendelőinknek, akik az autójuk átvételekor előre közlik, hogy mikorra száradjon meg a fólia, illetve mikorra legyen meg a komplett fóliázás.

Tudni kell, hogy az üvegeken lévő esetleges sérülések (karcolások, kavics és egyéb fizikai behatások) a fóliázás előtt nem látszanak. A Megrendelők között is vannak sajnos olyanok, akik úgy gondolják, hogya fizika és a fizika törvényei rájuk nem vonatkoznak. Tudomásul kell venni, hogy amikor a sötét fólia felkerül az üvegre, azután az ki fogja emelni az üvegen lévő összes sérülést - elváltozást, mert egy sötét hátteret kap a felület. Ezek tények, amivel nem lehet vitatkozni, mégis megpróbálják. A szakmában eltöltött több mint 30 év alatt láttam néhány csodát az üvegeken, amelyek a fóliázásig rejtve maradnak. Ezek az elkeseredett Megrendelők, akik ezt nem fogadják el és nem veszik tudomásul, így egyszerűbb nekik bennünket támadni és vádolni meg azzal, hogy általunk keletkeztek a sérülések. Sajnos el kell, hogy keserítsük őket, mert mi semmi olyan szerszámmal vagy technológiával nem dolgozunk, amellyel ezek a sérülések keletkezhetnek. Ilyenkor következik a számukra legkellemetlenebb feladat, amikor elnézést kérnek, hogy alaptalanul vádoltak meg bennünket.

 

Hatékony védelem BELÁTÁS,- FELMELEGEDÉS,- VAKÍTÓ NAPFÉNY,- ÜVEGTÖRÉS- és a bőrrákot (MELANOMA) okozó valamint a kifakulásért felelős UV sugárzás ellen.

 

A Thomy Folia által szerkesztett oldalakon található minden anyag a szerzői jog védelme alatt áll. Másolásuk törvénybe ütköző cselekedet, melynek minden esetben a következménye, hogy eljárást, kártérítés- és szerzői jogdíj megfizetést von maga után.
Más holnapokon való közzétételükhöz a szerző hozzájárulása szökséges. A honlap design-ja képzőművészeti alkotásnak minősül, ezért az külön is védelmet élvez. A honlap, mint egyedi összeállítás gyűjteményes műnek számít, és akkor is megilleti a védelem, ha egyes részei, összetevői egyébként nem részesülhetnének védelemben.
Részben illetve teljes másolásuk törvénybe ütköző cselekedet.
Következménye: minden esetben eljárást,- kártérítés valamint a szerzői jogdíj megfizetése.
A weboldal használatával a felhasználó automatikusan elfogadja a felhasználási feltételeket.
A tartalom fent jelzett módon történő felhasználás alapján keletkező díjfizetési kötelezettség elmulasztása esetén, felhasználó vállalja az ezzel járó jogi,- és anyagi következményeket.
A szerzői jogdíj mértéke a felhasznált tartalomtól függően, aloldalanként 100,000 Ft. + áfa.