Első szélvédő védőfóliázása

A szokásos marketing szöveg előtt elmondom azt, amit senki sem propagál a szélvédő karcolás,- és kavicsvédő fóliáról:

 Sok szélvédő fóliát kiviteleztünk az évek során, de amikor jött egy olyan Megrendelő, aki felháborodott azon, hogy a szélvédő védőfólia alkalmazása ellenére betört a 6-os "béjemvéje" első üvege, amit utána a fóliával együtt ki is cseréltünk, akkor úgy döntöttem, hogy ez nekem csak akkor éri meg, hogyha csak olyan Megrendelőknek végezzük el ezen fólia ragasztását, aki tudomásul veszi, hogy ez a fólia nem varázsszer. Amennyiben nagyobb méretű kavics vagy kő pattan fel, akkor logikusan ugyanúgy betörik a szélvédő, mintha nem lenne rajta fólia, viszont azokat a kisebb méretű kavicsokat amelyek miatt eddig ki kellett cserélni az első szélvédőt, azokkal szemben meghosszabbítja a szélvédő élettartamát.

Az értelmetlen vitatkozás, idegeskedés, sem az anyagi kiadás miatt az ilyen Megrendlőknek nem vállaljuk a kivitelezést, mert mint kiderült, van olyan ember, aki úgy gondolja, előzetes tájékoztatásunk ellenére, hogy a fizika törvényei rá nem vonatkoznak, mert ő kifizette ezt a fóliát.

Ezen információkat kell tudni, azoknak akik az első szélvédőt fóliáztatnának.
Amikor a felragasztott szélvédő védőfólia ellenére betörik az üveg, az
- függ az autó sebességétől,
- függ a kavics méretétől,
- függ a kavics formájától,
- stb.
 
A fólia ellenére megnyugtatok mindenkit, hogy mindig lesznek olyan kavicsok, amelyek nagyobbak, hegyesebbek, az autó nagyobb sebességgel halad, és ezek a körülmények összességében mind hozzájárulhatnak, hogy a kavics becsapódási - mozgási energiáját a védőfólia már ne tudja elnyelni.
 
Mi inkább elmondjuk ezt a Megrendelőinknek, minthogy kellemetlen perceket okozzunk magunknak és olyan emberekkel vitatkozzak, akiknek nullával egyenlő a kompromisszum készségük.
 
Ha nagyon szeretné a Megrendelő, akkor természetesen megoldjuk a fóliázást, de közösen egy nyilatkozatot írunk alá, amelyben mindezekre felhívjuk a figyelmét.
Ezen korrekt tájékoztató információk alapján mindenki maga dönti el, hogy bevállalja ezt a kockázatot vagy sem. Van aki nem szívesen választja a bizonytalan jót a biztos rosszal szemben.
  - Thomy -
 

Önnel is előfordult, hogy szélvédőt cserélt és néhány napon belül ismét felpattant egy kavics, ami már az új szélvédőt törte össze? 

A napokban egy régi Megrendelőnk bejelentette az aznap átvett új MB G terepjáróját szélvédő kavicsvédő fóliázásra. Még aznap hívott, hogy halasszuk az időpontot, mert máris betört a szélvédője és majd az új szélvédőre rakatja fel a kavicsvédő szélvédő fóliát. Ebből is látszik, hogy sokszor nem tudunk elég gyorsak lenni.

Minden autós rémálma az összekarcolt szélvédő vagy másik üveg. A csere már saját magában is problémákat okozhat (szereléskor sérülhet a fényezés - kárpit, a gumikéder, stb.), új üveget beszerezni néhány típusnál pedig nagyon nehézkes vagy csillagászati ára van, egy napra nélkülözni kell az autót, el kell szállítani autóüvegező szakműhelybe és onnan ismerőst megkérni, hogy elvigye, majd vissza a szerelést követően a szakműhelybe.

Miért jobb a szélvédő védőfólia, mint bármelyik mostanában olyan divatos felületkezelési (kerámia) bevonat?

Azért, mert a szennyeződések (bogár maradvány, madár ürülék, sár, stb) könnyebben eltávolíthatóak, vízlepergető hatású, mikrokarcolásokat eltüntetheti, mivel jobb esetben megmenti a szélvédőt a cserétől, így nem kell majd érzékelőket - kamerát újra kalibrálni, költséges eljárással. A hidrofob felületbevonatnak köszönhetően télen a jég és a csapadék nem fagy az üvegre vagy lényegesen könnyebben eltávolítható.

Thomy Folia - Szélvédő védőfóliázás

Kik rendelnek szélvédő kővédőfóliázást?

Elsősorban azok az új autó tulajdonosok - autóflotta kezelők, valamint a megkímélt autók tulajdonosai, akiknek a szélvédője már mikrokarcos, de nem törött, veterán autósok, stb.

Mire ajánljuk még a védőfóliát?

A kavicsfelverődéseken kívül még a karcolások ellen nyújt hatékony védelmet a védőfólia. Hogyha használata közben megvédi a szélvédőt néhány kaviccsal szemben és mégsem törik be az üveg, akkor annak mindannyian örülni fogunk.

A szélvédő - karcolásvédő fólia, szabad szemmel láthatatlan, nem színezett, ehhez képest viszont 99 %-os az UV sugárzás elleni védelme, poliuretán alapanyagú fólia az útról felpattanó kisebb kavicsok, homokszemek, apróbb tárgyak által okozott szélvédő sérülések ellen nyújthat védelmet. Víztisztasága ellenére némileg csökkenti a fényáteresztést, de a megengedett 70 százalékos határt a fólia és a szélvédő együttesen sem lépik át. 

Természetesen nem üveg keménységű anyagról beszélünk, a külső behatások idővel karcok formájában megjelennek a felületen, de kapható hozzávaló, a szennyeződéssekkel szembeni ellenállást növelő, élettartam hosszabbító ápolószer. A gyártó 1 év garanciát vállal a védőfóliára, cégünk pedig szintén 1 évet a kivitelezésre. A rendszeresen garázsban álló, keveset használt autók esetében akár évtizedekig is fent maradhat, hiszen az élettartamot befolyásoló környezeti és egyéb külső hatások ezeket a járműveket csak kis mértékben érik.

A gyártó csak szakműhelyben és speciális vizsgával rendelkező szakembereknek adja meg a jogot a szélvédő - kavicsvédő fólia felragasztására.

Az autóüveg fóliázó szakma élvonalában eltöltött többmint 32 év tapasztalata alapján elmondható, hogy az egyik legnagyobb érdeklődési kör, amely az autósokat illetve gépjármű flotta üzemeltetőket érinti, az a szélvédők külső kavicsvédelme, amellyel több százezer Forintot tudunk illetve tudnak megtakarítani éves szinten, ha nem kapnak akkora kavicsot, ami még a fóliát is kiszakítja.

Kamionok, buszok valamint nagy értékű prémium kategóriás autóknál már megszokott, hogy a szélvédők különféle extrákkal vannak felszerelve (mikrofűtőszál, kamera, esőérzékelő, head up display, stb), melyek különösen nagy értéket képviselnek. Ezeknek a szélvédőknek a kavicsfelverődések okozta sérülések miatt akár több százezer Forintot is elérhet a cseréje, melyet mostantól ha szerencsénk van, akkor megelőzhetünk szélvédő karcolásvédő fóliával.

Elsősorban a közúti forgalomban résztvevő gépjárművek szélvédőinek sérülései ellen alkalmazható a leghatékonyabban.

Rugalmassága csökkenti illetve elnyeli a becsapódó kisebb kavicsok mozgási energiáját.

A szélvédő - védőfólia nem hólyagosodik fel, nincs elszíneződés (sárgulás) valamint nem válik fel a védett üveg felületéről.

A karcolásvédő fólia előnyei:

  • használatának köszönhetően sérülésektől mentes marad az első szélvédő legsérülékenyebb felülete
  • ár - érték arányban a legjobb választás, mivel nincs hasonló termék a piacon
  • jelentősen lecsökken a szélvédőcserék száma
  • vállalkozásban használt autók szélvédőcseréi alkalmával nem kell fuvarkiesés miatt bevétel elmaradással kalkulálni, autót kölcsönözni.