Első szélvédő védőfóliázása

A szokásos marketing szöveg előtt elmondom azt, amit senki sem propagál a szélvédő karcolás,- és kavicsvédő fóliáról:

 Sok szélvédő fóliát kiviteleztünk az évek során, de amikor jött egy olyan Megrendelő, aki felháborodott azon, hogy a szélvédő védőfólia alkalmazása ellenére betört a 6-os "béjemvéje" első üvege, amit utána a fóliával együtt ki is cseréltünk, akkor úgy döntöttem, hogy ez nekem csak akkor éri meg, hogyha csak olyan Megrendelőknek végezzük el ezen fólia ragasztását, aki tudomásul veszi, hogy ez a fólia nem varázsszer. Amennyiben nagyobb méretű kavics vagy kő pattan fel, akkor logikusan ugyanúgy betörik a szélvédő, mintha nem lenne rajta fólia, viszont azokat a kisebb méretű kavicsokat amelyek miatt eddig ki kellett cserélni az első szélvédőt, azokkal szemben meghosszabbítja a szélvédő élettartamát.

Az értelmetlen vitatkozás, idegeskedés, sem az anyagi kiadás miatt az ilyen Megrendlőknek nem vállaljuk a kivitelezést, mert mint kiderült, van olyan ember, aki úgy gondolja, előzetes tájékoztatásunk ellenére, hogy a fizika törvényei rá nem vonatkoznak, mert ő kifizette ezt a fóliát.

Ezen információkat kell tudni, azoknak akik az első szélvédőt fóliáztatnának.
Amikor a felragasztott szélvédő védőfólia ellenére betörik az üveg, az
- függ az autó sebességétől,
- függ a kavics méretétől,
- függ a kavics formájától,
- stb.
 
A fólia ellenére megnyugtatok mindenkit, hogy mindig lesznek olyan kavicsok, amelyek nagyobbak, hegyesebbek, az autó nagyobb sebességgel halad, és ezek a körülmények összességében mind hozzájárulhatnak, hogy a kavics becsapódási - mozgási energiáját a védőfólia már ne tudja elnyelni.
 
Mi inkább elmondjuk ezt a Megrendelőinknek, minthogy kellemetlen perceket okozzunk magunknak és olyan emberekkel vitatkozzak, akiknek nullával egyenlő a kompromisszum készségük.
 
Ha nagyon szeretné a Megrendelő, akkor megoldjuk a fóliázást, de közösen egy nyilatkozatot írunk alá, amelyben mindezekre felhívjuk a figyelmét.
Ezen korrekt tájékoztató információk ellenére mindenki maga döntse el, hogy bevállalja ezt a kockázatot vagy sem. Van aki nem szívesen adja fel a biztos rosszat a bizonytalan jóért.
  - Thomy -
 

Önnel is előfordult, hogy szélvédőt cserélt és néhány napon belül felpattant ismét egy kavics, ami már az új szélvédőt törte össze? 

Minden autós rémálma az összekarcolt szélvédő vagy másik üveg. A csere már saját magában is problémákat okozhat (szereléskor sérülhet a fényezés - kárpit, a gumikéder, stb.), új üveget beszerezni néhány típusnál pedig nagyon nehézkes vagy csillagászati ára van.

Ki a célcsoport?

Elsősorban azok az új autó tulajdonosok - autóflotta kezelők.

A veterán autósoknak is kifejezetten hasznos lehet a védőfólia, amelyet kavicsvédelemre hoztak forgalomba, de sajnos vannak olyan méretű és formájú kavicsok, amelyek ellen nem tud már védelmet nyújtani a fólia. Mivel ezt lehetetlenség és nem kívánok erről senkivel vitát nyitni - kártérítést fizetni, így maximálisan elzárkózom az olyan megrendelésektől akik nem hajlandóak a tájékoztatót aláírni.

Mire ajánljuk még a védőfóliát?

Karcolások ellen hatékony még ezt a védőfólia. Hogyha használata közben megvédi a szélvédőt néhány kaviccsal szemben és mégsem törik be az üveg, akkor annak mindannyian örülni fogunk.

A szélvédő - karcolásvédő fólia, szabad szemmel láthatatlan, nem színezett, ehhez képest viszont 99 %-os az UV sugárzás elleni védelme, poliuretán alapanyagú fólia az útról felpattanó kisebb kavicsok, homokszemek, apróbb tárgyak által okozott szélvédő sérülések ellen nyújt védelmet. Víztisztasága ellenére némileg csökkenti a fényáteresztést, de ha a megengedett 70 százalékos határt a fólia és a szélvédő együttesen sem lépik át. 

Természetesen nem üveg keménységű anyagról beszélünk, a külső behatások idővel karcok formájában megjelennek a felületen, de kapható hozzávaló, a szennyeződéssekkel szembeni ellenállást növelő, élettartam hosszabbító ápolószer. A gyártó 1 év garanciát vállal a védőfóliára, cégünk pedig a kivitelezésre. A rendszeresen garázsban álló, keveset használt autók esetében akár évtizedekig is fent maradhat, hiszen az élettartamot befolyásoló környezeti és egyéb külső hatások ezeket a járműveket csak kis mértékben érik.

A gyártó csak szakműhelyben és speciális vizsgával rendelkező szakembereknek adja meg a jogot a szélvédő - kavicsvédő fólia felragasztására.

Az autóüveg fóliázó szakma élvonalában eltöltött többmint 30 év tapasztalata alapján elmondható, hogy az egyik legnagyobb érdeklődési kör, amely az autósokat illetve gépjármű flotta üzemeltetőket érinti, az a szélvédők külső kavicsvédelme, amellyel több százezer Forintot tudunk illetve tudnak megtakarítani éves szinten, ha nem kapnak akkora kavicsot, ami még a fóliát is kiszakítja.

Kamionok, buszok valamint nagy értékű prémium kategóriás autóknál már megszokott, hogy a szélvédők különféle extrákkal vannak felszerelve (mikrofűtőszál, kamera, esőérzékelő, head up display, stb), melyek különösen nagy értéket képviselnek. Ezeknek a szélvédőknek a kavicsfelverődések okozta sérülések miatt akár több százezer Forintot is elérhet a cseréje, melyet mostantól ha szerencsénk van, akkor megelőzhetünk szélvédő karcolásvédő fóliával.

Elsősorban a közúti forgalomban résztvevő gépjárművek szélvédőinek sérülései ellen alkalmazható a leghatékonyabban.

Rugalmassága csökkenti illetve elnyeli a becsapódó kisebb kavicsok mozgási energiáját.

A szélvédő - védőfólia nem hólyagosodik fel, nincs elszíneződés (sárgulás) valamint nem válik fel a védett üveg felületéről.

A karcolásvédő fólia előnyei:

  • használatának köszönhetően sérülésektől mentes marad az első szélvédő legsérülékenyebb felülete
  • ár - érték arányban a legjobb választás, mivel nincs hasonló termék a piacon
  • jelentősen lecsökken a szélvédőcserék száma
  • szélvédőcserék alkalmával nem kell fuvarkiesés miatt bevétel kieséssel kalkulálni, autót kölcsönözni.

 

Fő piacunk a nagy értékű szélvédővel szerelt új autó vásárlók.

Mercedes, BMW, Audi, Maserati, Ferrari, Infinity, Jaguar, Land Rover, Lexus, Volvo és egyéb prémium kategóriás személyautók valamint a FORD és VW azon típusai, amelyeket mikro fűtőszálas szélvédővel szerelik, ezért áruk szabad szemmel is nagyon jól látható összeg.

A termék gyári garanciaideje egy év, míg élettartama általában az eltelt évektől függetlenül kb 50 ezer km, amennyiben a felhasználó használja a szélvédő fóliához kapható ápoló folyadékot. 

A külső felhasználású fóliákról tudni kell, hogy az ablaktörlő megkarcolhatja a fólia felületét, mivel az első néhány törlés (nem esőben, hanem száraz időben) szárazon történik.

A kavicsvédő fólia forgalmazása előtt teszteket végeztünk saját autóink szélvédőjén, ami alapján tapasztalható volt, hogy más vizsgált fóliákkal ellentétben "szárazon törlés" esetén is nagyon jó a karcálló tulajdonsága, így a vizsgált időszak alatt semmilyen karcolás nem volt látható valamint a fólia anyagvastagsága torzítást sem eredményezett. Az üveg felületén a korábbi mikro karcolások eltűntek.

Polarizált szemüvegben látható különbség a szélvédőüveghez illetve más fólia gyártmányokhoz képest, de az sem volt zavaró.

 

 Amit a szélvédő fóliázásról tudni kell:

- Anyag kiszáradása - A szélvédő védőfólia vizes technológiával kerül fel az üvegre, melynek száradási ideje gyári paraméterek alapján, 20 C-fokos hőmérsékleten 30-40 nap, de alacsonyabb hőmérséklet esetén ez hosszabb is lehet, ezért a teljes száradás bekövetkeztéig víztáskák - vízlencsék és/vagy alig észrevehető szivárvány látványú foltok előfordulhatnak. A száradási idő hőmérséklet függő, így melegben rövidebb, míg hűvösebb  - csapadékos időben lehet, hogy hosszabb lesz. 

- A fólia optikai hatása - Hosszú egyenes útszakaszon a távolban látszó szaggatott vonalak szélei a figyelmes szemlélőnek recésnek tűnhetnek. Éjszaka esőben az autók fényszóróinak fénye szintén szivárványos szegélyű lehet.

- Kivitelezés időtartama - A fólia eredetileg sík felületét az ívelt felületű szélvédőre nyújtással hajlítjuk meg a szélvédő formájára és így helyezzük fel az üvegre, melyre ezáltal tökéletesen felsimul, 100%-os átláthatóságot biztosítva. Autó illetve szélvédőtípustól függően szakműhelyünkben a szélvédő fólia applikálása nagyságrendileg 2 órát vesz igénybe.

- Átadás időpontja - A kivitelezést követően tapasztalatunk és szakértői ajánlás alapján Megrendelőinknek azt ajánljuk, hogy autójukat másnap vegyék csak át, addig hagyják bent szakműhelyünkben, így száradhat ellenőrzés mellett. Esős időben ez a kontroll elkerülhetetlen, mert károsodhat a frissen felrakott fólia. Az ajánlott kontroll időt követően viszont nem történik időjárás viszontagsága által bekövetkezett károsodás. Új szárítási technológiánk bevezetését követően a tapasztalatok feldolgozása után előre láthatóan csökkenthető lesz a fóliázástól az átadásig eltelt idő (kivitelezési idő).    

- Kőfelverődések okozta sérülések - A felpattanó kavics méretétől, sebességétől, becsapódás szögétől függően tűhegynyi vagy akár gombostű fejnyi nyomot hagyhat a fólián, miközben maga a szélvédő legtöbbször sértetlen maradhat, de előfordúlt már, hogy nagyobb kavicsok esetén már nem tudott tökéletes védelmet nyújtani. A szélvédő védőfólia kisebb kövekkel szemben ütésálló, ezáltal ellenáll a mindennapok szokásos használata – például az ablaktörlő – által okozott igénybevételnek is.

 - Ablaktörlő lapátok - A fólia élettartamát nagy mértékben befolyásolja az ablaktörlő lapátok pillanatnyi állapota. Ajánlásunk, hogy a fóliázást követően vagy közvetlenül előtte a Megrendelő cserélje vagy cseréltesse újra az addig használt ablaktörlő lapátokat, mert az esetleges sérülések (kiálló fém szál, por,- vagy homok szemek) mély karcolást okozhatnak a fólia felületén.

 Karcos a szélvédője?

A szélvédő védőfóliát nem csak új autókra illetve azok szélvédőire ragasztjuk, hanem régebbi modellekre is, amelyeken már vannak karcolások amit az ablaktörlő lapátok okoznak a szárazon törlés alkalmával, akár már 1 év alatt is. A fólia gyártó cég ugyan tett róla említést, hogy a kivitelezés során pozitívum, hogy eltűnnek a mikro karcolások, de ami a lényeg, személyesen meg is tapasztaltam ezt a rokonszenves tulajdonságát is. 

Érdemes befáradni a szakműhelyünkbe, hogy megmutathassuk, ahogy régi mikro karcolásokat eltünteti a szélvédő védőfólia

Egyre több a ZÖLD FLOTTA (ez lassan már elvárás)

A karcolásvédő fólia segít csökkenteni a környezeti terhelést! Minden évben több mint kb 10 millió szélvédőt cserélnek világszerte. Az összes cserélt szélvédő a hulladék lerakóhelyeken végzi, ez percenként 19 szélvédőt jelent, ami a hulladéktárolókba kerül. A biztonsági üveg (szélvédő) biológiailag nem bomlik le és NEM újrahasznosítható!!! A hulladék lerakóhelyek területének 10%-át kicserélt szélvédők teszik ki.

A védőfólia segít csökkenteni a hulladék lerakóhelyek területigényét, továbbá csökkenti a szélvédőgyárak által felhasznált energiát, a szállításkor okozott környezetszennyezést. 

 

 

 Az új generációs kavicsvédő fólia használatával szélvédőjén, Ön csökkenteni tudja a „szén-dioxid lábnyomát” és amellett, hogy megóvja értékeit, környezetkímélővé válik.

 

  

Várjuk megrendelését!

 

ONLINE BEJELENTKEZÉSI OLDALUNKON!

 

Néhány korábbi refernciánk:

 

Lexus CT 200 h 

          

      

 

 

A Thomy Folia által szerkesztett oldalakon található minden anyag a szerzői jog védelme alatt áll. Másolásuk törvénybe ütköző cselekedet, melynek minden esetben a következménye, hogy eljárást, kártérítés- és szerzői jogdíj megfizetést von maga után.

Más holnapokon való közzétételükhöz a szerző hozzájárulása szökséges. A honlap design-ja képzőművészeti alkotásnak minősül, ezért az külön is védelmet élvez. A honlap, mint egyedi összeállítás gyűjteményes műnek számít, és akkor is megilleti a védelem, ha egyes részei, összetevői egyébként nem részesülhetnének védelemben.

Részben illetve teljes másolásuk törvénybe ütköző cselekedet.

Következménye: minden esetben eljárást,- kártérítés valamint a szerzői jogdíj megfizetése.

A weboldal használatával a felhasználó automatikusan elfogadja a felhasználási feltételeket.

A tartalom fent jelzett módon történő felhasználás alapján keletkező díjfizetési kötelezettség elmulasztása esetén, felhasználó vállalja az ezzel járó jogi,- és anyagi következményeket.

A szerzői jogdíj mértéke a felhasznált tartalomtól függően, aloldalanként 100,000 Ft. + áfa.

 

 Ha fólia, akkor Thomy® Folia. Mi más?