A várpalotai Rendőrkapitányság szégyenteljes akciója közpénzből

 " Sorsoláson választja majd ki a Várpalotai Rendőrkapitányság azt a két autóst, aki értékes ajándékot kap, miután igazolta, hogy leszedette autója ablakairól a szabálytalan sötétítő fóliát - értesült a HavariaPress.

A helyi rendőrkapitányság adatai szerint Várpalotán és környékén megszaporodott az olyan autók száma, melyek ablakaira tulajdonosuk nem megfelelő, a megengedettnél gyengébb fényáteresztő-képességű sötétítő fóliát ragasztott.

A kapitányság úgy döntött, a balesetveszélyes szokásnak nem bírságolással, hanem egy nyereményjátékkal kíván véget vetni. Két autós nevét sorsolják majd ki azok közül, akik az egyik helyi szerviz szakvéleményével igazoltan, még júniusban megszabadulnak szabálytalan fóliájuktól.

A rendőrkapitányság értékes jutalommal kecsegteti a leendő nyerteseket, a határidő után azonban jelentős büntetésre számíthatnak a besötétített autók tulajdonosai." 

Tapasztalatom szerint a sötétebb anyagoknak is meg vannak a pozitív előnyei autófeltörések megelőzése érdekében.

Félreértés ne essék, Én nem a sötét fóliák mellett teszem le a voksomat, hanem a legvilágosabb hő- valamint UV védő fóliák felhasználása érdekében.

Szégyen gyalázat, hogy ezt meg kellett érnem. A rendőrségnek az a legnagyobb problémája, hogy az autók első oldalüvegei le vannak fóliázva függetlenül annak fényáteresztő képességétől és ezt még a köz pénzéből honorálják is. Még ki is emelik, hogy „értékes jutalommal kecsegteti a leendő nyerteseket”. Ezt hívják jóléti társadalomnak, amikor az országunk rendvédelmi szerve ilyen rendkívül „komoly ügyekben” tud hatékonyan tevékenykedni. Az akció ötletgazdájának nem kívánok többet, csak annyit, hogy olyan autóval járjon amiben nincsen klíma vagy ha mégis, akkor romoljon el a legnagyobb melegben. Olyan rosszat neki sem kívánok, hogy a fólia nélküli ablakai miatt betegedjen meg az egyre erősödő UV sugárzástól. Pedig Ő illetve a rendőrség ezen a határon mozgolódik evvel az etikátlan akciójával. Ne adj isten valaki megbetegedne a családjában a napsugárzás által, akkor biztos vagyok benne, hogy mindent megtenne a gyógyulása érdekében. De ez a betegség nem ismer második lehetősséget. Ezt csak megelőzni lehet, gyógyítani nem.

Azt kellene szem előtt tartani, hogy az autóvezetők nagy része a megelőzést, mint inkább az eső után köpönyeget tartja célravezetőbbnek. A hatékony UV sugárzás elleni védelmet nem csak a sötét fóliákkal lehet elérni, hanem akár a teljesen színtelen szűrőanyagokkal is, de a magyar szabályozás ezt sem engedélyezi. Még a világos (50-70%) anyagok alkalmazására sem ad lehetőséget.

Manapság a Megrendelők többsége praktikus, értékmegőrző valamint egészségvédő szempontból rendeli meg a fóliázási szolgáltatásokat. Akinek nincsen pénze légkondicionálóra vagy valamilyen betegség miatt nem használhatja azt, illetve napallergiája van - regisztrált melanoma beteg, akkor azoknak az egyetlen védekezési lehetőssége a fólia. Egy hétköznapi egészséges embert is megviselnek a kánikulai napok. A fólia nélkül éget bennünket és az autó egész belsejét a mindent felmelegítő napsugárzás, ami a figyelem lankadásához, fáradtsághoz vezet és ez a közlekedés összes résztvevőjét valamilyen szinten érinti és veszélyezteti.

A fólia az egyetlen védekezési lehetősség autóban és épületben a mai napig gyógyíthatatlan Melanoma ellen, ezért a megelőzésre kellene a fő hangsúlyt fektetni. Nagy örömömre szolgál, hogy évek óta egyre többet hallunk a médiákban nyilatkozó orvosoktól szakemberektől, hogy ennek a bőrrák fajtának az egyedüli orvossága a megelőzés.

A rendőrség helyében ezt a bizonyítani – javítani akarást inkább az egyébként is kevés sikert eredményező területeken (gyermekek elleni erőszak, pénzszállítók kirablása, bankautomaták elleni támadások, stb, stb) kellene megvillantania, ami nem azokat érinti leginkább, akik az egészségüket és vagyontárgyaikat védik a maguk szerény módján.

Régebben, amikor nekem is a legsötétebb belátásvédő fólia volt az első oldalüvegeimen, akkor a rendőr állítására, miszerint az engedélyezettnél sötétebb a fóliám – azt a választ adtam, hogyha olyan lesz a közbiztonság, hogy nem kell rejtegetnem az autómban értékeimet a belátásvédő fóliával, akkor nem lesz rajta fólia, de ameddig napi szinten jelent ez nekem megoldandó problémát, addig biztosan fóliával fogok védekezni a gépkocsi feltörők ellen. Amikor azt mondtam neki, hogy nem állhat minden autó mellett rendőr, akkor fejet hajtott, igazat adott és további jó utat kívánt.

A tisztelt Várpalotai kapitányság felelős munkatársainak át kellene gondolnia, hogy megfosztják-e az egészséges élethez való joguktól azokat, akik kellő információval rendelkeznek egy gyógyíthatatlan betegségről és megóvják egészségüket.

A bőrrákkal szemben nem lehet javító szándékkal fellépni. Ezt a betegséget csak megelőzni lehet.

A törvényhozásban és a szabályozás módosításában kellene a döntéshozókat keresnünk ezért az eszetlen és logikátlan szabályozásért, de ezt tegye meg az, akinek ez a feladata lenne.

Mi támogatunk minden ésszerű a gyermekeink valamint a családunk egészségét megőrző módosítást.

Remélem a józan ész lesz a döntőbíró, de ha mégsem és esetleg ez lesz a tendencia, mert e kezdeményezés mögé áll Magyarország illetve annak rendőrsége, akkor ellenakciót indítunk, ami annyit jelent, hogy (igazoltan) minden az akcióban leszedett - lekapart fóliát (két első oldalüvegről) kedvezményes összegért vissza ragasztunk a világon egyedülálló speciális UV védelemmel rendelkező szintelen Thomy® UV védő fóliával (99,9% UV - 20% hővédelem és 78% fényáteresztő képesség). EZ A SPECIÁLIS UV VÉDŐ FÓLIA SZABAD SZEMMEL NEM LÁTHATÓ!


A Thomy® Folia evvel a gesztus értékű felajánlásával járul- e nemes ügyhöz és a továbbiakban is partnerei lesz az egészségét megőrizni kivánó szülőknek - autósoknak.

 

Várjuk az érdekelteket és az érdeklődőket szeretettel:  Orosz Tamás