Autóüveg fóliázás kivitelezésének folyamata

Az autóüveg fóliázás előzetes időpont egyeztetés alapján történik az előjegyzés telítettségétől függően.

Reggel 8-ra kérjük a Megrendelőket, hogy jelenjenek meg a tiszta autóval. Érdekesség képen minden tiszta autó gazdáját egy Wunderbaum illatosítóval jutalmazunk.

A Megrendelőnek a leendő fóliával szemben támasztott igényei meghallgatása után ajánlunk néhány Thomy® Folia típust, melynek kiválasztásában fólia minták, adatlapok és néhány különféle fóliákkal ellátott autó üvegei segítenek a könnyebb döntésben.

Az autón és annak üvegein lévő esetleges sérüléseket szemrevételezés után a munkalapra feljegyezzük.

Miután a fólia kiválasztása megtörtént és a szükséges adatokat felvettük, az Ügyfél az autó kulcsát megőrzésre átadja a munkafelvevő kollégánknak.

Többeknek nem világos, hogy miért van szükségünk az indító kulcsára.

Ennek nagyon egyszerű okai vannak:

- az elektromos ablakemelő szerkezetek csak gyújtáson működnek,

- amennyiben egyik műhelyrészből a másikba bármilyen oknál fogva át kell állnunk az autóval,

- tűzvédelmi okokból, stb, stb.

A megrendelőnek lehetősége van az autó fóliázását a szakműhelyünk kultúrált ügyfélvárójában végigvárni (kávé, capuccino, tea, újság, TV, internet), de a munkaterületre ebben az esetben a munka végeztéig nem jöhet be, mivel zavarja a munkát, veszélyezteti a munkavégzés minőségét és az ott álló autók egészének és alkatrészeinek épségét valamint munkavédelmi okokból.

Az üvegen lévő matricákat a fóliázás előtt levesszük és annak ragasztórétegét nyomtalanul eltávolíjuk.

Az autóüveg fóliák minden esetben az üveg belső felületén kerülnek felragasztásra.

Kívül-belül letisztítjuk az üvegfelületet.

Védőfóliából egy nagyolt sablont vágunk, melyet a kiválasztott fóliára terítünk és körbevágunk.

A lenagyolt fóliát az üvegen precízen a helyére szabjuk, majd egy újbóli tisztítást követően felhelyezzük.

A felragasztáshoz szükséges vízmennyiség kinyomása után az üveg szárítása következik, melyet az ellenőrzés (MEO) követ.

Amennyiben hibátlan az üveg, akkor elkezdődik a szárítás.

Hátsó szélvédő és fix üvegek esetében először letisztítjuk az üveg mindkét felületét. Kívülről szintén sablont készítünk, a kiválasztott fóliára másoljuk, melyet a szélvédőre kívülről ráhelyezve hőlégfúvó pisztollyal az üveg ívére zsugorítunk. Ezáltal a gyárilag egyenes fólia teljes mértékben felveszi az üveg formáját. Az üveget belül ismét letisztítjuk és a fóliát egy különleges pormentességet biztosító technológiával felhelyezzük, precízen beállítjuk, a felesleges vízmennyiséget kinyomjuk, majd megszárítjuk. Átadás előtt még egy utolsó tisztítást kap minden üveg kívül - belül. Az autó teljes elkészülte előtt az előre egyeztetett fél vagy egy órával korábban felhívjuk a Megrendelőt, hogy jöhet az autójáért. Az "Af" engedélyszámok lézergravírozással minden fóliázott üvegen megtalálhatóak. A műbizonylatot a fóliázási munkálatok illetve az autó átadásakor adjuk át a Megrendelőinknek.

Nagyságrendileg így néz ki egy napunk függően a bejelentett autók számától.

Az utóbbi időben néhány autó gyártmánynál olyan üvegrögzítéses technológia van elterjedőben, amelyhez a kárpitot sem kell levenni. Nem hittem a szememnek, de valóság. Ez óriási előnyt jelent. Sajna a többség még megdolgoztatja a kollégáinkat, de a tendencia reménykedésre adhat okot. Szakszervizekkel napi kontaktusban vagyunk, bár többször is előfordult, hogy mi hamarabb szereltünk 1-1 autó típust mint Ők.