Első szélvédő hővédő fóliázása

Hogyha rendelkezel egy kis szabadidővel és befáradnál a szakműhelyünkbe, akkor megmutatom a legújabb és legvilágosabb fóliánkat, amely a kategóriája legjobbja.

 

 

 

A legvilágosabb hővédő fóliánk nagyon világosnak számító 86% fényáteresztő képesség mellett 31% hővédelmet és 99% UV védelmet biztosít, 15 év garanciával.

Még ez a világos hő,- és UV sugárzást védő fólia is (a tűző napon parkoló autóban) hatékonyan védi a bőrt kárpitot, műanyag valamint gumi bevonatokat, így elkerülhető a korai repedés vagy kifakulás az utastérben.

Érdemes megnézni élőben, mert nem hinné az ember, hogy minden fényviszony mellett tökéletesen átlátható bentről kifelé valamint kintről befelé egyaránt.

Az első szélvédőre a magyar szabályozás szerint csak bizonyos esetekben lehet fóliát felragasztani, ezért érdemes egy műszeres fénymérést végeznünk a szakműhelyünkben, hogy biztosak legyünk a végeredményben nem meghaladva a Magyarországon elfogadott 75%-os megengedett szintet. A színetlen szélvédőknek 85-90% a fényáteresztő képessége, míg a színezetteké 60-75%. Ezáltal a színtelen üvegre ragasztott világos fólia és az üveg együttes fényáteresztő képessége kevesebb lehet mint 75%, ami emberi szemmel sem érzékelhető. A színezet üvegnél kicsit rosszabb a helyzet, de azt sem lehet szabadszemmel látni. Az üveg és a fólia fényáteresztő képessége minden esetben összeadódik, de csak a "B" oszlop előtti üvegeknél van ennek jelentősége. Belátásvédő fólia az első szélvédőn való alkalmazása életveszélyes, mivel nagy mértékben korlátozza az átlátást rossz látási viszonyok mellett.


Abban az esetben hogyha kéred az első szélvédő fóliázását, akkor a munkafolyamatról a következőket kell tudnod:

  • a fóliákat a technológiából következően, víz hozzáadásával ragasztjuk fel az üvegfelületekre,
  • a műszerfal alatt található az autó elektronikájának és műszerparkjának nagy része, melynek nem tesz jót még egy kis beszivárgó vízmennyiség sem,
  • az első szélvédő és a műszerfal közé nem tudunk olyan anyagfelületet beszorítani, amely felszívná a fólia ragasztásnál alkalmazott vízmennyiséget és nem árasztja magából a "szösz" szálakat,
  • a szakműhelyünk mellett egy telephelyen dolgozunk a szélvédős kollégákkal, akik kiveszik és a fólia megszáradása után visszarakják az első szélvédőt. (a ki és beszerelés árát velük kell egyeztetni). Autóüveg Soós - 06 30 9400 211.

Hivatkozz rám!