Biztonsági épületüveg fóliázás

ALKALMAZHATÓ ÉPÜLET,- ÉS AUTÓÜVEGEKEN ROBBANTÁSVÉDŐ,- SZILÁNKVÉDŐ VALAMINT ÜVEGTÖRÉS KÉSLELTETŐ VAGYON,- ÉS SZEMÉLYVÉDELMI ESZKÖZKÉNT.

A biztonsági fóliáknak több funkciója van:

- Személyvédelem (robbanások - balesetek esetén nyújt védelmet a szétrepülő üvegszilánkok okozta súlyos sérülésekkel szemben)

- Vagyonvédelem (betörések - rablások esetén nyújt védelmet)

 

Személy,- és szilánkvédelem

A terroristák szemszögéből a merényletek fő célpontjai a nagyobb épületek, melyeknek a lehetősséggekhez képest minél több üvegük legyen. A lehető legnagyobb üvegfelület azért fontos, mert a robbanást követő légnyomás az üvegeket betöri és akár a 10. emeleten is súlyos vágási sérüléseket okozhat, ami lehet, hogy az adott pillanatban nem tűnik súlyosnak, viszont az orvosi ellátás hiányábán illetve későn érkezése miatt elvéreznek a sérültek.

A robbanásvédő fólia színtelen kivitelben minimum 210 mikronos vastagságával robbanás esetén az összetört üveget rugalmassága és szakítószilárdságának köszönhetően egyben tartja, így nyújtva hatékony védelmet a millió felé szétrepülő - lándzsás  üvegszilánkok okozta súlyos vágási és szemsérülésekkel ellen.

A színtelen és színezett biztonsági fóliáink az összes szükséges ugyanakkor lehetséges bevizsgálással és minősítéssel rendelkeznek a technológiára vonatkozó legmagasabb szinten.(MSZ, EN, MABISZ)
Közintézmények üvegfelületeinek szilánkmentesítését magába foglaló 2007-ben megváltozott szabályzata, melynek betartását az ÁNTSZ 2008-tól ellenőrzi részletekért kattintson a szövegre.

MABISZ Nytsz : 5672-10-3/20170921.

 

Vagyonvédelem

Mottó: "Ha a betörést megakadályozni nem is tudjuk, akkor legalább védekezzünk ellene." - Thomy -

Nem kívánom senkinek azt a meglepetést, hogy hazaérkezéskor szembesül azzal a ténnyel, hogy aznap volt aki hamarabb ért haza és az nem a családtagja volt, hanem egy betörő. Mi is okozhatunk kellemetlen meglepetést a rablóknak a színtelen betörésvédő fóliával, amely jóvoltából ugyan megpróbálják betörni az ablakot, de azt a fólia rugalmassága és szakítószilárdságának köszönhetően egyben tartja még akár percekig is, így rá kell hogy döbbenjen, ez nem az a cím, ahol őt maradásra invitálnák. Ami pedig nem megy, azt nem kell erőltetni, mert minek kockáztasson egy olyan helyen, ahol csak a lebukás veszélye növekszik minden egyes próbálkozással eltöltött perccel.

Még sajnos azok a lakások – munkahelyek vannak többségben, ahol semmilyen biztonsági fólia nincsen az üvegeken. Még keresni sem nagyon kell, csak odébbállni.

A biztonsági fólia kivitelezése néhány órát vesz igénybe és már a felragasztás után is néhány órával fokozatosan növekszik a védelmi fokozata a teljes kiszáradásig.

A bemutatja Önnek azt a hatékony behatolás- és áttörés-késleltető vagyonvédelmi eszközt és praktikus védekezési lehetőséget, amely fóliatípustól függően akár láthatatlan ill. színtelen is lehet, az épületek és autók üvegfelületein, mely a Thomy® Folia prémium minőségű terméke.

 

Thomy® betörésvédő fóliák

 

Cégünk fő tevékenységi köre az épületüvegek biztonsági fóliázása is, melynek nagy jelentősége van napjainkban olyan helyeken, ahol a tervezőmérnökök nagyfelületű üvegportált terveznek kisebb-nagyobb épületek, emberek által hozzáférhető helyére. Ilyen esetekben alkalmazzák az utólag is telepíthető-ragasztható biztonsági fóliákat színtelen vagy színezett kivitelben, melyet a biztosítók vasráccsal egyenértékűen fogadnak el és az üvegportál véletlen (baleset) vagy szándékos (merénylet) betörésekor az üveget nagy szakítószilárdságuk és rugalmasságuk által egyben tartják valamint a keletkezett üvegszilánkok nem okoznak beláthatatlan következményeket az ott tartózkodókban (gyermekekben, felnőttekben), berendezési tárgyakban. A betörőt meglepetés éri, mivel a fólia az összetört üveget a tapadása által egyben tartja, így meggátolja ill., megnehezíti az üvegen keresztüli bejutást és átnyúlást.

 

 

A biztonsági épületüveg fóliák kategorizálása anyagvastagság szerint:

 

 • 125µ- szilánk- és betörésvédő fólia, gyermekek és az üvegfelületek közvetlen közelében dolgozók szilánkvédelmére, lakossági és közületi (élelmiszeripari) felhasználásra, 2B2 fokozat.
 • 175µ- szilánk- és betörésvédő fólia, lakossági felhasználásra, színtelen kivitelben, 1B1 fokozat.
 • 240µ- szilánk- és betörésvédő fólia, lakossági és közületi felhasználásra, színtelen erősített kivitelben, 1B1 fokozat.
 • 210µ- szilánk- és betörésvédő fólia, lakossági és közületi felhasználásra, színtelen erősített kivitelben, 1B1 fokozat.
 • 240µ- szilánk,- betörés,- és belátásvédő fólia, lakossági és közületi felhasználásra, erősített kivitelben, 1B1 fokozat.
 • 340µ- szilánk- és betörésvédő fólia, közületi felhasználásra, pénzintézetek védelmére, színtelen, extra erős kivitelben, P2A fokozat.
 • 520µ- szilánk- és betörésvédő fólia, közületi felhasználásra, pénzintézetek védelmére, színtelen, extra erős kivitelben, P3A fokozat.

A fent felsorolt fóliák robbanás esetén is hatékony védelmet nyújtanak a szétrepülő üvegszilánkok okozta súlyos sérülésekkel szemben. A biztonsági fóliák telepítésének logikus alapfeltétele a megfelelő üvegvastagság, amely a következő képen alakul:

 • 125µ– minimum 4mm-es üveg,
 • 175µ– minimum 6mm-es üveg,
 • 240µ– minimum 4mm-es üveg,
 • 210µ– minimum 4mm-es üveg,
 • 240µ– minimum 4mm-es üveg,
 • 340µ– minimum 6mm-es üvegnél vastagabb,
 • 520µ– minimum 6mm-es üvegnél vastagabb.

Bármilyen vastagságú biztonsági fólia felragasztásához adott üvegvastagságra van szükség a fóliázás kötött technológiája miatt. A megrendelő külön kérésére az előírtnál vékonyabb vagy törött-repedt üvegre történő fóliázás esetén a keletkezett esetleges üvegtörésért, személyi sérülésért és az abból eredendő mindennemű kárért (anyagi kár, baleseti kár, stb.) a Megrendelőt terheli a felelősség és megegyezés szerint nyújt kártérítést a károsultaknak.

 

 

 

NE FELEDJE! "Ha a betörést megakadályozni nem is tudjuk, akkor legalább védekezzünk, tegyünk ellene!"

- Thomy® -

 

 

A BIZTONSÁGTECHNIKÁRA FORDÍTOTT ÖSSZEG NEM KIDOBOTT PÉNZ! A fóliák karcálló réteggel vannak ellátva. A biztonsági fólia kombinálható belátásgátló,- felmelegedésgátló és kifakuláslassító réteggel is. Jelenleg 25 fóliatípus közül választhatja ki az Önnek és a célnak megfelelőbbet.

 

Kínálatunkat bővítettük EXTRAERŐS biztonsági fóliákkal színtelen kivitelben.

 

A által forgalmazott fólia MABISZ tanúsítvánnyal is rendelkezik. Cégünk-e termék üvegre ragasztásával szeretne hozzájárulni a betörésekkor keletkező magas lopáskárok csökkentéséhez és az Ön viszonylagos nyugalmához. Az üvegre ragasztott Thomy® Folia biztonsági fólia megnehezíti az üveg betörését és meghosszabbítja a betörés időtartamát, ami nagy rizikó a betörő szemszögéből, inkább keres egy olyan helyet, ahol nincs biztonsági fóliával ellátva a betörésre kiszemelt helyiség üvege.