ÁNTSZ büntetés elkerülése

Egy lehetősség, hogy hogyan előzze meg a szigorú ÁNTSZ büntetést, elmarasztalást, de ami még a büntetésnél is rosszabb, hogyha a szilánkvédő fólia alkalmazásának hiánya miatt esetleg újra baleset következhet be, beláthatatlan következményekkel
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Tisztelt INTÉZMÉNYVEZETŐ - MUNKÁLTATÓ!

A Thomy® Folia ezúton szeretné figyelmét felhívni a intézmények üvegfelületeinek szilánkmentesítését magába foglaló 2007. szeptemberében megváltozott jogszabályra, melynek betartását az ÁNTSZ 2008-tól folyamatosan ellenőrzi. Az alábbiakban részletezzük és egyben felajánljuk segítségünket, ingyenes szaktanácsunkat, szolgáltatásunkat az Ön intézményében a mielőbbi megvalósításhoz a rendszeresen előforduló üvegszilánk okozta súlyos balesetek, halálesetek elkerülése érdekében.

 

  • 2002-ben megjelenik a 3/2002.(II.8). SZCSM-EüM a munkahelyek munkavédelmi követelményeinek minimális szintjéről szóló együttes rendelet. Ez a 11 § 4. bekezdésében nem konkrét megfogalmazással az ajtók biztonságosságát írja elő.
  • 2003 áprilisában nemzeti szabvány lett a MSZ EN 12600, mely az üvegfelületek vizsgálatáról szól a kiemelkedő személyi biztonság és a törött üveg által okozott vágásos sérülések csökkentése érdekében.
  • 2005-ben Baján egy okmányirodában az ajtó üvegezése által okozott halálos baleset történik. Személyi felelős nincs.
  • 2007 májusában Nyíregyházán egy iskolában megismétlődik a halálos baleset, személyi felelősség és bűncselekmény nem állapítható meg.
  • 2007 szeptember: módosítják a 3/2002. rendelet 11 § 4. bekezdését (28/2007.(IX.29.) SZMM r.), és kimondják, hogy az ajtókat törés elleni védelemmel kell ellátni, ott ahol fennállhat a munkavállaló illetve az ott közlekedők megsérülésének kockázata. A fenti rendelet 2 § 1. bekezdésében kötelezi a munkáltatót - intézményvezetőt a rendelet betartására, és felelősként nevezi meg.

A jogszabály alapján minden olyan nyílászárót szilánk mentesíteni kell, amelyben üvegfelület került beépítésre, függetlenül annak nagyságától.

Vállalkozásunk több mint 25 éve a legjobb minőségű anyagok kivitelezésével foglalkozik, mint okleveles szakkivitelező.

Az általunk alkalmazott biztonsági fóliák a fenti szabványoknak és rendeleteknek maximálisan megfelelnek. Anyagaink minősítése mellett az elvégzett munkáról a MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége) által előírt formátumú műbizonylatot állítunk ki, melyet a számla mellékleteként átadunk.
Az általunk telepített biztonsági fóliák a legszigorúbb MSZ EN 12600 1B1-es minősítésnek is megfelelnek, melyeket a kiemelten veszélyes, vagy nagy forgalmú helyszínekre javasolunk.

Néhány közintézmény szilánkvédő fólia felhasználási területei a jogszabályváltozás alapján a teljesség igénye nélkül:
- irodák, éttermek, élelmiszer üzletek, pékségek, rendőrségek, ügyfélirodák, MÁV, BKV, VOLÁN, kórházak, polgármesteri hivatalok, okmányirodák, vagyonkezelők, óvodák, iskolák, bölcsődék, repülőterek, posták, bankok, nyugdíjas otthonok, munkaügyi központok, minisztériumok, hajléktalan szállók, nagykövetségek, vöröskereszt kirendeltségek, rendőrségek, tűzoltóságok, honvédség, bíróságok, kamarák, fiatalkorúak nevelő intézetei, földhivatalok, gyámhivatalok, ELMŰ kirendeltségek, TIGÁZ kirendeltségek, T-COM kirendeltségek, vámhivatalok, szerencsejáték kirendeltségek, választási irodák, autópálya kezelő kirendeltségek, Országos Rendezvény Iroda kirendeltségei, színházak, mozik, könyvtárak, stb, stb.

Ezen néhány sorban a biztonsági okokból kiemelten fontos kormányrendeletre és szakmai ajánlatunkra hívtuk fel a figyelmét és biztosak vagyunk benne, hogy hamarosan a referenciáink között üdvözölhetjük.

Bízunk benne, hogy emberi mulasztásból vagy érdektelenségből a kormányrendeletnek köszönhetően több baleset és haláleset nem fog bekövetkezni.
A jogszabályváltozás betartását az ÁNTSZ 2008-tól ellenőrzi.

Kérje személyre szabott árajánlatunkat- felmérésünket, még az ellenőrzések és az esetleges balesetek előtt


Szilánkmentes jó egészséget és további szép napot kívánok:

Orosz Tamás /Thomy® Folia/

 

 

 

Termékeinket keresd a fóliázó szakműhelyekben!
A Thomy® Folia által szerkesztett oldalakon található minden anyag a szerzői jog védelme alatt áll. Másolásuk törvénybe ütköző cselekedet, melynek minden esetben a következménye, hogy eljárást, kártérítés- és szerzői jogdíj megfizetést von maga után.
Más holnapokon való közzétételükhöz a szerző hozzájárulása szökséges. A honlap design-ja képzőművészeti alkotásnak minősül, ezért az külön is védelmet élvez. A honlap, mint egyedi összeállítás gyűjteményes műnek számít, és akkor is megilleti a védelem, ha egyes részei, összetevői egyébként nem részesülhetnének védelemben.
Részben illetve teljes másolásuk törvénybe ütköző cselekedet.
Következménye: minden esetben eljárást,- kártérítés valamint a szerzői jogdíj megfizetése.
A weboldal használatával a felhasználó automatikusan elfogadja a felhasználási feltételeket.
A tartalom fent jelzett módon történő felhasználás alapján keletkező díjfizetési kötelezettség elmulasztása esetén, felhasználó vállalja az ezzel járó jogi,- és anyagi következményeket.
A szerzői jogdíj mértéke a felhasznált tartalomtól függően, aloldalanként 100,000 Ft. + áfa.