Így védje bőrét hatékonyan a durva UV-sugaraktól

Ahhoz, hogy minden pillanatát kiélvezhessük a nyárias napoknak, ideje már most készülődni.

 

Családod UV védelmi szakértője a Thomy® FoliaEbből a fürdőlepedő, a napszemüveg és a kalap mellett természetesen nem maradhat ki a naptej sem. Hogyan válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbbet? Milyen természetes módszerekkel védhetjük bőrünket a káros sugaraktól úgy, hogy közben a szép barnulást is elősegítsük? Lássuk, mit mondanak a szakemberek!

Bőrtípus

Ez az egyik legfontosabb szempont. Ugyanis nem mindegy, hogy fehér vagy kreol a bőrünk, világos vagy sötét a hajunk, ahogyan az sem, hogy sok anyajegy van-e rajtunk. Minél fehérebbek vagyunk, illetve minél több az anyajegyünk, annál magasabb faktorszámú fényvédőre van szükségünk.

Fizikai vagy kémiai fényvédelem

A fizikai fényvédők a bőrön megtapadva verik vissza a fénysugarakat, és mivel nem tartalmaznak felszívódó kémiai anyagokat, így kifejezetten ajánlott gyermekek és érzékeny bőrű felnőttek részére. A kémiai fényvédők használata kellemesebb, könnyebben beszívódnak a bőrbe. Felszívódás után nem hagynak fehér réteget bőrünkön, a védelmet pedig a napsugarak elnyelésével biztosítják. Az ilyen típusú fényvédőket napozás előtt fél órával fel kell kenni, hogy időben kifejthessék védelmi hatásukat.
 

Családod UV védelmi szakértője a Thomy® Folia


Faktorszám

A csomagoláson az SPF (Sun Protection Factor) jelöli a faktorszámot, amely lehet 10, 15, 20, 25 vagy akár 50 is. Minél barnábbak vagyunk, annál kisebb faktorszámra van szükségünk. A legmagasabb, 50-es a nagyon világos bőrűek mellett a gyermekeknek ajánlott. A faktorszám mellett érdemes megnézni, hogy az adott termék hatóanyaga fotostabil-e, hiszen akkor lassabban bomlik le, így hatékonyabb védelmet nyújt a káros napsugárzás ellen.

UV A- és UV B-védelem

Fontos, hogy a naptej mindkét ultraibolya sugár ellen védelmet nyújtson, hiszen az elsősorban a bőr idő előtti öregedéséért, míg a második a leégésért felel. A gyakori leégés, kontroll nélküli napozás pedig akár daganatos elváltozásokat is okozhat a bőrben. Gondoskodjunk a teljes körű védelemről!Családod UV védelmi szakértője a Thomy® Folia

 


Barnító zöldségek

A béta-karotin segíti a nap UV-sugarainak kiszűrését, hozzájárulva a bőr napozás közbeni védelméhez – mondta Veresné dr. Bálint Márta főiskolai tanár. A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszékének vezetője szerint a fényvédő krémek ugyan mindenképpen nélkülözhetetlenek, ám a sárgarépa, a kaliforniai paprika, a paradicsom, a sütőtök, a sárgabarack, a dinnye, illetve a sóska, a spenót és a brokkoli tovább fokozzák a bőr védekezőképességét. Hozzátette, a béta-karotin a bőr megóvásáért felelős A-vitamin előanyagaként antioxidáns hatásánál fogva hozzájárul a napozás közben nagyobb mértékben képződő ún. szabad gyökök semlegesítéséhez.

Vízállóság

A vízállóság arra utal, hogy a krém bizonyos ideig a vízben is védelmet nyújt. Ám ez nem azt jelenti, hogy elegendő csak egyszer, a strandolás elején bekenni magunkat. Fürdőzés után és izzadás esetén érdemes gyakran megismételni a használatát.

Krém, tej vagy olaj?

Állagát tekintve választhatunk a krém, naptej és olaj közül. Ha zsíros a bőrünk, részesítsük előnyben a naptejet, száraz bőrűek pedig bátran használhatják az olajat is. Vannak kifejezetten arcra kifejlesztett napvédők is, amelyek használatával elkerülhetjük, hogy arcbőrünk fénylő és zsíros legyen. Ügyeljünk arra is, hogy alaposan kenjük be magunkat, ne maradjon ki szabad bőrfelület, mert ezzel is csökken a napvédelem. A bőrtípusunknak megfelelő naptej azonban csak részben véd a napégés ellen. Használjuk azt megfelelően, rendszeresen, valamint 11 és 16 óra között ne tartózkodjunk a tűző napon – tette hozzá a doktornő.

Forrás: blikk.hu

 

 

Most megrendelem az autóm üvegeinek UV védő fóliázását!!!"A bőrrák egyetlen ellenszere a megelőzés" - Thomy

 Családod UV védelmi szakértője a Thomy® Folia

 

 

Családod UV védelmi szakértője a Thomy® Folia

 

 

Más holnapokon való közzétételükhöz a szerző hozzájárulása szökséges. A honlap design-ja képzőművészeti alkotásnak minősül, ezért az külön is védelmet élvez. A honlap, mint egyedi összeállítás gyűjteményes műnek számít, és akkor is megilleti a védelem, ha egyes részei, összetevői egyébként nem részesülhetnének védelemben.

Részben illetve teljes másolásuk törvénybe ütköző cselekedet.
Következménye: minden esetben eljárást,- kártérítés valamint a szerzői jogdíj megfizetése.
A weboldal használatával a felhasználó automatikusan elfogadja a felhasználási feltételeket.
A tartalom fent jelzett módon történő felhasználás alapján keletkező díjfizetési kötelezettség elmulasztása esetén, felhasználó vállalja az ezzel járó jogi,- és anyagi következményeket.
A szerzői jogdíj mértéke a felhasznált tartalomtól függően, aloldalanként 100,000 Ft. + áfa.