Bőrrákot kapott a népszerű manikűrtől Karolina

Karolina Jasko - bőrrák, Thomy® Folia, melanoma, UV védelem, bababarát fólia, kisállatbarát fólia, szolárium, gél lakkA szépségkirálynő most azért dolgozik, hogy felhívja az emberek figyelmét a veszélyre és a megelőzés fontosságára. A 20 éves Karolina Jasko a Miss Illinois cím birtokosaként idén versenybe száll a Miss Amerika szépségversenyen.
 

 bőrrák, Thomy® Folia, melanoma, UV védelem, bababarát fólia, kisállatbarát fólia, szolárium, gél lakk

A lány 18 éves volt, amikor egy hosszanti irányú, fekete csíkott vett észre az egyik körmén. Nem is tudta mióta lehetett ott, mivel folyamatosan géllakkot hordott. Orvoshoz fordult, aki megállapította, hogy a fekete csík melanoma. A bőrgyógyász szerint Karolinánál a géllakk köttetéséhez használt UV-lámpa sugarai váltották ki a betegséget.

 

 bőrrák, Thomy® Folia, melanoma, UV védelem, bababarát fólia, kisállatbarát fólia, szolárium, gél lakk

A szolárium, az UV-lámpa vagy a szabadban napozás egyaránt öregíti a bőrt, és növeli a bőrrák kialakulásának kockázatát” – magyarázza dr. Carolyn Jacob bőrgyógyász. Karolina esetében a betegségre való hajlamot növelte az is, hogy a családjában előfordult már melanoma. A szakember szerint azonban mindenkinek, aki géllakkot vagy műkörmöt hord, oda kell figyelnie a körmös lámpa káros sugarai elleni védekezésre. Az egyik módszer, hogy fizikai fényvédővel kenjük be a kezünket, a másik pedig, hogy e célra kialakított védőkesztyűt viselünk.

Karolina a szépségversenyen való szereplésével is szeretné felhívni a figyelmet a bőrrák megelőzésének fontosságára.
 


"A bőrrák egyetlen ellenszere a megelőzés" - Thomy

 

"Az Amerikai Egyesült Államok Rák Alapítványa és az Amerikai Dermatológiai Akadémia azt javasolja, hogy a gél manikűr előtt az ügyfelek széles spektrumú fényvédőt alkalmazzanak a kezükre.

"Időközben egyetértünk azokkal a tanácsokkal, hogy körülbelül 20 perccel, mielőtt manikűrözni megyünk, magas faktorszámú napvédőt használjunk kezeinken, vagy UV védő kesztyűt kell viselni."

 

 

Családod UV védelmi szakértője a Thomy® Folia

 

 

A Thomy® Folia által szerkesztett oldalakon található minden anyag a szerzői jog védelme alatt áll. Másolásuk törvénybe ütköző cselekedet, melynek minden esetben a következménye, hogy eljárást, kártérítés- és szerzői jogdíj megfizetést von maga után.
Más holnapokon való közzétételükhöz a szerző hozzájárulása szökséges. A honlap design-ja képzőművészeti alkotásnak minősül, ezért az külön is védelmet élvez. A honlap, mint egyedi összeállítás gyűjteményes műnek számít, és akkor is megilleti a védelem, ha egyes részei, összetevői egyébként nem részesülhetnének védelemben.
Részben illetve teljes másolásuk törvénybe ütköző cselekedet.
Következménye: minden esetben eljárást,- kártérítés valamint a szerzői jogdíj megfizetése.
A weboldal használatával a felhasználó automatikusan elfogadja a felhasználási feltételeket.
A tartalom fent jelzett módon történő felhasználás alapján keletkező díjfizetési kötelezettség elmulasztása esetén, felhasználó vállalja az ezzel járó jogi,- és anyagi következményeket.
A szerzői jogdíj mértéke a felhasznált tartalomtól függően, aloldalanként 100,000 Ft. + áfa.